Slivky patria k typickým jesenných pochúťkam v každej záhrade a ich využitie v kuchyni je rozmanité.
Tatiana Šušková s Jankou Štbkovou, zakladateľkou kulinárskeho webu Medové motúzy ich v dnešnom recepte skombinujú s medom.
Hrnčeková bublanina so slivkami Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Zajtra v piatok si pripravíme francúzske zemiaky, ale nie v tej slovenskej verzii, ale v pravej z francúzskej kuchyne.
MEDOVÝ KOLÁČ: RÝCHLA HRNČEKOVÁ BUBLANINA SO SLIVKAMI
INGREDIENCIE
1 hrnček hladkej špaldovej múky, 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky, 1 balenie bezfosfátového prášku do pečiva, 3/4 hrnčeka pastovaného repkového medu Medové motúzy, 1/2 kocky masla (125 g), 1 hrnček mlieka, 2 lyžice bieleho jogurtu, 2 vajíčka, 12 čerstvých sliviek, práškový cukor na posypanie
POSTUP
1. Rúru vyhrejeme na 180 ˚C. Plech veľkosti asi 20x30 cm vyložíme papierom na pečenie.
2. Čerstvé slivky umyjeme, osušíme, rozpolíme a odkôstkujeme.
3. Do misy preosejeme obe múky, zmiešame s práškom do pečiva, pridáme med, vmiešame maslo, mlieko, jogurt a vajcia. Vymiešame hladké cesto a vylejeme ho na plech.
4. Na vrch koláča poukladáme rezom nahor slivky .
5. Pečieme 20 až 30 minút dozlatista.