Kulinárium špeciál

Kulinárium špeciál

Máte chuť na niečo sladké?  Ak áno - vypočujte si recept, ktorý Miroslav Würfl nahral so šéfkuchárom  Michalom Hečkom...

Kulinárium špeciál Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak si chcete zapísať tento recept, tak vám ho zopakujem:


POTREBUJEME  SUROVINY: 

20ks  figy prekrojené na polovicu   
100g  med
150g hnedý cukor
menšia hrsť celého badiánu
5 paličiek škorice
0,5 litra červeného vína 
bobkový list
pomarančová kôra
2 dcl plnotučného mlieka  
1 vanilkový lusk
2 plátky želatíny


POSTUP: 
Figy poukladáme do plechu, pridáme badián, škoricu, bobkový list, med, 100g cukru a pomarančovú kôru, zalejeme vínom, dáme do trúby a pečieme pri 180 °C asi 15 minút.  Mlieko zohrejeme s vyškrabaným vanilkovým luskom a 50g cukru, necháme chvíľu vyluhovať, vmiešame dva vymočené plátky želatíny, vlejeme do formy a necháme vytuhnúť v chladničke.  Pred podávaním si zoberieme požadované množstvo fíg do panvice aj so šťavou, zredukujeme na  akoby „hustejší sirup“ –  figy polejeme omáčkou a servírujeme spolu s vyklopeným vanilkovým želé. Dobrú chuť !!!

Autor: Miroslav Würfl

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame