Avokádovo-čokoládové lievance

Avokádovo-čokoládové lievance

Na lievance mnohí z nás  v detstve nedali  dopustiť. Ale čo tak ochutnať lievance, aké ste možno doposiaľ ešte nejedli.  Slovo má Janka Bleyová.

Avokádovo-čokoládové lievance Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na jednu porciu potrebujete:

  • ¼ šálky mandľového mlieka
  • ¼ šálky gaštanovej alebo ovsenej múky
  • jedno rozpučené avokádo
  • vajíčko, čajovú lyžicu kokosového oleja
  • polievkovú lyžicu práškového kakaa, alebo /karobu
  • čajovú lyžičku medu – môže byť aj javorový sirup, alebo  agave
  • štvrť čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • štvrť lyžičky mletej škorice
  • čerstvé bobuľové ovocie
  • arašidové maslo

Postup:

Najprv si v miske zmiešame všetky suché suroviny (múku, práškové kakao, prášok do pečiva a škoricu). Potom primiešame všetky mokré suroviny (avokádo, mandľové mlieko, kokosový olej, vajíčko a med). Vznikne mierne hustá a vláčna zmes (možno mlieka budete potrebovať viac, prilievajte dokiaľ vám nevznikne lievancová konzistencia). Rozohrejeme si panvicu s nelepivým povrchom a vždy pridáme 1 PL zmesi, z ktorej si vytvarujeme lievanec. Každú stranu opečieme asi 2 minúty. Výborné sú s ovocím a arašidovým maslom, ale je to len a len na vás, čím si ich dozdobíte.

Zajtra vás s nutričnou poradkyňou Jankou Trebulovou, v Kulináriu opäť čaká niečo zdravé.

Autorka: Janka Bleyová Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame