Kyslé, sladké, štipľavé, mastné, vyprážané, údené, pečené – o to všetko nebola na našich sviatočných stoloch núdza. Aj preto budeme tento týždeň s nutričnou poradkyňou Jankou Trebulovou a Jankou Bleyovou pripravovať jedlá tak „posviatočne – ľahko“
Fazuľová nátierka Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Ako ste sami počuli – postup pri príprave fazuľovej nátierky vôbec nie je komplikovaný - zvládne ho aj školák. Budete potrebovať konzervu bielych fazúľ, jeden – dva strúčiky cesnaku, dve polievkové lyžice oleja, za hrsť nakladanej kápie a petržlenovú vňat...
Fazuľu zliať a všetko dobre rozmixovať a na záver pridať petržlenovú vňať.
A ešte niekoľko informácií, ktoré vám ponúka výživová poradkyňa Janka Trebulová:
Fazuľa obsahuje veľké množstvo bielkovín a nukleových kyselín. Bielkoviny sú dôležité pre regeneráciu a stavbu, nukleové kyseliny sa v tele štiepia, dostávajú sa do buniek a vďaka nim sa bunky regenerujú, obnovujú a omladzujú. Vzhľadom na vysoký obsah vlákniny fazuľa veľmi priaznivo vplýva na správne fungovanie čriev. Tým napomáha správnemu fungovaniu čriev, pomáha pri málokrvnosti, reguluje hladinu cukru v krvi a mnohé iné.