Ivana Havelová z Komárna je profesionálna kuchárka a víťazka niekoľkých súťaží zameraných na gastronómiu. Nám však tento týždeň ponúkne recepty, ktoré by si mal vedieť doma pripraviť takmer každý. Kulinárium nahral Michal Herceg. A poďme hneď na prvé chutné jedlo, kuracie rezance s kari korením, kukuricou a sladkou smotanou.
Kuracie rezance s kari omáčkou Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Suroviny:
- kuracie prsia
- kačacia masť alebo olej
- kari korenie
- sterilizovaná kukurica
- vývar
- soľ
- krištálový cukor
- sladká smotana 33-percentná
- hladká múka
Kuracie prsia nakrájame na rezance. Panvicu si zohrejeme. Pridáme kačaciu masť alebo olej. Kuracie prsia pokrájame, vložíme do panvice, opečieme, osolíme. Pridáme kari korenie. Na 500 g kuracieho mäsa dáme 1 čajovú lyžičku korenia. Opečieme, dopoly zalejeme vývarom. Kuracie prsia necháme zovrieť asi na 5 minút. Pridáme 1 konzervu kukurice a 1 kávovú lyžičku cukru, znovu necháme zovrieť aspoň päť minút. Pridáme sladkú smotanu, necháme zovrieť a jemne zredukovať. Podľa potreby môžeme trochu zahustiť zátrepkou z vody a hladkej múky. Dochutíme soľou a nakoniec môžeme pridať čerstvú posekanú petržlenovú vňať. Ako príloha je vhodná ryža, domáce hranolky, krokety, zemiaky pečené v rúre s cesnakom či petržlenovou vňaťou.