Slávne kolumbijské placky arepitas

Slávne kolumbijské placky arepitas

Dnes uzatvoríme našu sériu kakaových receptov. S Martinou Matejíčkovou a Michalom Hercegom.

Slávne kolumbijské placky arepitas Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Slávne kolumbijské arepitas plnené čokoládou

Ingrediencie:

  • 1 pohár predvarenej kukuričnej múky,
  • 2 poháre vody
  • 1 čajová lyžička soli
  • čokoládový krém alebo kúsky horkej čokolády
  • olivový alebo kokosový olej, na ktorom ich zľahka opečieme

Kukuričnú múku zmiešame s vodou a soľou, vytvoríme jednotnú masu a postupne z nej vytvoríme guličky veľkosťou podobné ako robíme zo zemiakového cesta na plnené slivkové guľky. Neskôr tieto guličky rozdelíme na polovicu a vyvaľkáme alebo rukou uťapkáme na dve rovnaké placky. Na jednu z nich dáme čajovú lyžičku čokoládového krému alebo kúskov čokolády. Spojíme s druhou prázdnou plackou a dokonale ich zlepíme dokopy, aby nám čokoláda pri pečení nevytiekla. Obdobne postupujeme i pri ďalších arepitas.

Ak ich už máme krásne spojené a naplnené čokoládou, prichystáme si panvicu s kokosovým alebo olivovým olejom na mierny oheň a z každej strany jemne opečieme, aby získali zlatistú farbu, hasta dorado. Buen provecho!

Autor: Michal Herceg, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame