Dnes uzatvoríme našu sériu kakaových receptov. S Martinou Matejíčkovou a Michalom Hercegom.
Slávne kolumbijské placky arepitas Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Slávne kolumbijské arepitas plnené čokoládou
Ingrediencie:
- 1 pohár predvarenej kukuričnej múky,
- 2 poháre vody
- 1 čajová lyžička soli
- čokoládový krém alebo kúsky horkej čokolády
- olivový alebo kokosový olej, na ktorom ich zľahka opečieme
Kukuričnú múku zmiešame s vodou a soľou, vytvoríme jednotnú masu a postupne z nej vytvoríme guličky veľkosťou podobné ako robíme zo zemiakového cesta na plnené slivkové guľky. Neskôr tieto guličky rozdelíme na polovicu a vyvaľkáme alebo rukou uťapkáme na dve rovnaké placky. Na jednu z nich dáme čajovú lyžičku čokoládového krému alebo kúskov čokolády. Spojíme s druhou prázdnou plackou a dokonale ich zlepíme dokopy, aby nám čokoláda pri pečení nevytiekla. Obdobne postupujeme i pri ďalších arepitas.
Ak ich už máme krásne spojené a naplnené čokoládou, prichystáme si panvicu s kokosovým alebo olivovým olejom na mierny oheň a z každej strany jemne opečieme, aby získali zlatistú farbu, hasta dorado. Buen provecho!