Rybacia polievka – halászlé

Rybacia polievka – halászlé

Pestrý jedálny lístok je zárukou dobrého zdravia. Stále sa na ňom objavuje málo rýb, ktoré sú veľkou posilou pre zdravie. Tento týždeň si ich pripravíme na rôzne spôsoby. S Beátou Repíkovou a autorkou mnohých kuchárskych kníh Dašou Ostertágovou pripravíme halasl a hneď a zaraz si povieme čo všetko potrebujeme.

Rybacia polievka – halászlé Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme:

  • hlava z ryby
  • mlieče
  • ikry
  • 400 g rybacieho mäsa
  • 3 polievkové lyžice oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 polievkové lyžice polohrubej múky
  • 150 g koreňovej zeleniny
  • 1-2 ks  zelenej papriky
  • 1-2 paradajky
  • polievková lyžica mletej červenej pálivej papriky
  • podľa chuti niekoľko zrniek čierneho korenia
  • 2 čili papričky
  • vývar podľa potreby

Postup:

Dobre umytú, očistenú hlavu z ryby, rybacie mäso, mlieče a ikry dáme variť do osolenej studenej vody a pomaly varíme asi 20 minút. Potom hlavu a vnútornosti vyberieme a vývar precedíme. Očistenú cibuľu nakrájame na kolieska ,ktoré  na tuku opražíme do zlata, odstavíme, pridáme červenú mletú papriku, očistenú, umytú a na kocky pokrájanú zeleninu, paradajky a  zelenú papriku, čierne korenie  a čili papričku. Za občasného pomiešania podusíme, poprášime múkou, pomiešame, zalejeme trochou vývaru, pomiešame a vlejeme do precedeného vývaru z rýb. Z uvarených kúskov rýb odstránime opatrne kosti a spolu s vnútornosťami vložíme do pripraveného vývaru (polievky) necháme prejsť varom a odstavíme. Polievka má byť polohustá a  pálivá. Preto sa podáva s domácim chlebom alebo pečivom.

Autor: Beáta Repíková, Foto: myslovakia.sk

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame