Bratislavský lesopark a jeho zákutia

Bratislavský lesopark a jeho zákutia

Husté lesy, v ktorých môžete pri prechádzke, behu či cyklistike stretnúť  muflóny, daniele alebo jelene. Atraktívne povodie riečky Vydrica, ktorá je domovom pre množstvo chránených živočíchov. Obľúbené rekreačné areály ako Partizánska lúka, Kačín, či Kamzík. Desiatky kilometrov chodníkov, lesných ciest a cyklotrás. Bratislava má vo svojom lesoparku skutočný poklad. Tatiana Šušková sa s riaditeľom Mestských lesov Matejom Dobšovičom vybrala
na Železnej studničke na miesto, kde príroda ukazuje svoju silu v tom ako si dokáže sama pomôcť a kde tento proces môžu sledovať návštevníci tohto miesta z novovybudovanej rozhľadne.   

Bratislavský lesopark a jeho zákutia 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Aj keď dlhé roky pôsobil ako IT špecialista, o prírodu a jej ochranu sa zaujíma dlhé roky. Ako ochranár zaslúžil sa o výrazné zníženie ťažby dreva, obmedzenie automobilovej dopravy v mestských lesoch, spolupracoval na Koncepcii ich rozvoja, či na návrhu zonácie bratislavského lesoparku.  Projektov a činností, na ktorých v rámci ochrany prírody participoval by bol dlhý zoznam. Matej Dobšovič aj vo funkcii riaditeľa Mestských lesov najradšej chodí do práce vo vibramách a v turistickom oblečení. Tatianu Šuškovú zaujímalo, ktoré sú v bratislavskom lesoparku jeho tri „srdcovky“:

Bratislavský lesopark a jeho zákutia 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Krásne miesta na sviatočné prechádzky v Mestských lesoch nám s Tatianou Šuškovou ponúkol ich riaditeľ Matej Dobšovič. 

Autorka. Tatiana Šušková; ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame