Na parkovisku pod hradom Devín slávnostne odhalili štartovný alebo cieľový kameň Cesty hrdinov Slovenského národného povstania

Na parkovisku pod hradom Devín slávnostne odhalili štartovný alebo cieľový kameň Cesty hrdinov Slovenského národného povstania

Pred pár dňami na parkovisku pod hradom Devín slávnostne odhalili štartovný alebo cieľový kameň na Ceste hrdinov Slovenského národného povstania. Je to veľmi populárna turistická magistrála, jedna z mála svojho druhu v Európe. Na mieste bola aj Marcela Jedináková, ktorá zistila viaceré zaujímavosti o diaľkovej turistickej trase a okolitej prírode. Stretla sa so sekretárom Klubu slovenských turistov Dušanom Valúchom a predsedom klubu Františkom Šillerom.

Obrázky krajiny - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Boli sme sa pozrieť pod hradom Devín na štartovný alebo cieľový kameň na Ceste hrdinov Slovenského národného povstania. Marcela Jedináková pokračuje ďalej na trase po Ceste hrdinov SNP v rozhovore s predsedom Klubu slovenských turistov Františkom Šillerom a tajomníkom Dušanom Valúchom. Prechádzame krážom cez bratislavské lesy a napájame sa na hrebeň Malých Karpát.

Obrázky krajiny - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vytrvalcov na trase Cesta hrdinov SNP môžete sledovať aj online, prípadne si hľadať spoločníkov cez rôzne fóra, pokiaľ sa chcete na túto túru aj sami vybrať... A zaujímavým nápadom môže byť absolvovať túto trasu v zime, aj takéto výzvu existujú.

Autor: Marcela Jedináková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame