Zbierali ste alebo zbierate známky?

Zbierali ste alebo zbierate známky?

Venujete sa zbieraniu známok? Kedysi by na túto otázku každé druhé dieťa odpovedalo kladne. Dnes funguje v Bratislave jediný krúžok mladých filatelistov. Michal Herceg sa jeho vedúcej Daniely Šmídovej najprv opýtal, ako tam s deťmi pracuje.

Otázka - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Zbierate známky? Máte aj nejaké vzácne kúsky, ktoré ste získali napríklad ako dedičstvo? Filatelistická záľuba štrnásťročného Bratislavčana Filipa Bullu sa prebudila vďaka jeho otcovi, ktorý mu daroval dva svoje albumy so známkami. S Filipom sa porozprával Michal Herceg.

Otázka - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Ak zbierate známky, možno to robíte zo záujmu a pre radosť. Michal Herceg sa však s predsedom Zväzu slovenských filatelistov Pavlom Lazarom porozprával aj o takzvaných investičných známkach.

Otázka - III. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sa rozprávame o zbieraní známok, ktorému sa možno venujete aj vy. Začiatok júna bude v Slovenskom národnom múzeu patriť veľkej národnej výstave Bratislava fila 2023. Pre filatelistov pôjde určite o sviatok, ale čo my ostatní? Máme sa tiež prísť pozrieť? Na to sa už Michal Herceg opýtal predsedu Zväzu slovenských filatelistov Pavla Lazara.

Otázka - IV. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame