O obecných kúpaliskách

O obecných kúpaliskách

Horúce júnové dni už mnohých vylákali k vode. Michal Herceg navštívil s mikrofónom niekoľko obecných a mestských kúpalísk. Zaujímalo ho, ako prežili dvojročné neľahké obdobie, aké majú novinky a ako sú pripravené na leto. Niektoré v čase jeho návštevy ešte ani neboli otvorené, alebo sa iba rozbiehali, no napríklad na kúpalisku v Cíferi, ktoré spravuje Peter Masaryk, už bolo rušno a to miestami až príliš, no veď počúvajte.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

K letným mesiacom neodmysliteľne patrí osviežujúci pobyt vo vode. Aj preto tento týždeň navštevujeme obecné a mestské kúpaliská. Dnes to bude termálne kúpalisko Vincov les v SLádkovičove. Michal Herceg ho navštívil tesne pred otvorením. Zaujímalo ho, čo všetko sa musí pred príchodom návštevníkov pripraviť. Povedal mu to konateľ kúpaliska Viktor Janko.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A my pokračujeme v našich bazénových potulkách. Kúsok od Nových Zámkov, ale už v okrese Komárno, sa nachádza aj mesto Nesvady, kde otvorili termálne kúpalisko v roku 2019. Skôr než sa pozrieme na samotné kúpanie, Michala Hercega zaujímalo, čo Nesvadom priniesol štatút mesta, ktorý je ešte stále pomerne čerstvý. Odpovedá primátor Zoltán Molnár.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Termálna, nie však horúca voda, takmer storočná tradícia kúpania, pekná príroda. To už v našom putovaní po obecných a mestských kúpaliskách mierime do Chalmovej. Blízko odtiaľ je do Partizánskeho, ale ďaleko to nemajú ani z Novák či Prievidze. Ak cestujete osobným vlakom, treba vystúpiť v Bystričanoch, pod ktoré Chalmová patrí. Michal Herceg sa s riaditeľom kúpaliska Milanom Oršulom rozpráva najprv o tamojších novinkách.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Kúpalisko Margita Ilona nájdete asi šesť kilometrov od Levíc, v mestskej časti Kalinčiakovo. Sú tam dobré podmienky na plávanie a tamojší kemping je na najbližšie dva mesiace už plný. Kúpalisku však naďalej chýba sedací bazén s teplou vodou. Michal Herceg sa s riaditeľom Margity Ilony Jánom Lacekom porozprával pred niekoľkými dňami, keď boli v areáli ešte takmer sami.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Od pondelka dodnes sme si prešli už päť obecných a mestských kúpalísk. Na každom z nich si môžete zaplávať či oddýchnuť už teraz. Na budúci týždeň si v seriáli zoberieme na mušku mládežnícke dychovky, venovať sa im bude Iveta Pospíšilová.

Autor: Michal Herceg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame