Laureáti projektu „Študentská osobnosť Slovenska“

Laureáti projektu „Študentská osobnosť Slovenska“

„Študentská osobnosť Slovenska“ – od 1. októbra vstupuje do ďalšieho, v poradí už 18.-teho ročníka. Je to projekt, ktorého cieľom je vyzdvihnúť a predstaviť širokej verejnosti výnimočných študentov prvého, druhého alebo tretieho stupňa vysokoškolského štúdia. Sú to študenti, ktorí pôsobia na vysokých školách v rôznych odboroch alebo doktorandi z vedeckých pracovísk Slovenskej akadémie vied. My sme sa rozhodli, že vám tento týždeň priblížime 5 laureátov za akademický rok 2020/2021, konkrétne zo západného Slovenska. Mária Babinská oslovila Adama Šeligu, ktorý vyštudoval aplikovanú matematiku na Stavebnej fakulte Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Minulý rok ukončil doktorandské štúdium na Katedre matematiky a deskriptívnej geometrie.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tento týždeň vás zoznamujeme s mladými ľuďmi, ktorí sa stali laureátmi projektu „Študentská osobnosť Slovenska“ za minulý akademický rok. Odborná porota vyberala úspešných študentov a mladých vedcov zo 102 nominácií v trinástich kategóriách.
V druhej časti vám Mária Babinská predstaví Michaelu Horváthovú, rodáčku z Veľkých Úľan, ktorá študovala na Gymnáziu Janka Matušku v Galante. Vysokú školu absolvovala v Bratislave, konkrétne ukončila Fakultu chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity. Teraz je na doktorandskom štúdiu, vo 4.-tom ročníku.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Počas celého týždňa vám postupne, každý deň predstavujeme šikovných, talentovaných, úspešných mladých ľudí. Sú to laureáti 17. ročníka projektu  „Študentská osobnosť Slovenska“ za akademický rok 2020/2021. Mária Babinská sa zhovárala s víťazom v kategórii „Právo“, s Martinom Pogádlom. Je to študent 1. ročníka magisterského štúdia na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity. Martin sa spolu s ďalšími študentmi z fakulty zúčastnil na celoslovenskej súťaži: Simulovaný trestný proces, v ktorej získali dva roky po sebe 2. miesto. Zároveň pripravoval aj vedeckú konferenciu „Aktuálne trendy v potravinovom práve“. Už 3 roky pôsobí ako vedecká študentská pomocná sila na Katedre správneho práva.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Študentská osobnosť Slovenska“ za akademický rok 2020/2021. Celý týždeň vás zoznamujeme s minuloročnými laureátmi. Odborná porota vyberala úspešných študentov a mladých vedcov zo 102 nominácií v trinástich kategóriách. Mária Babinská teraz oslovila Michaelu Matuškovú, ktorá pochádza z obce Melek, študovala na Gymnáziu vo Vrábľoch a potom ju osud zavial do Bratislavy na Farmaceutickú fakultu Univerzity Komenského. Teraz je na fakulte v 3. ročníku doktorandského štúdia. 5 rokov už pracuje v jednej nitrianskej lekárni. No a pred týždňom sa vrátila z medzinárodného sympózia v Maďarsku.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Sú úspešní vo výskumnej činnosti, majú viaceré vedecké publikácie, venujú sa rôznym aktivitám, hovorím o študentoch, ktorí sa stali víťazmi v projekte „Študentská osobnosť Slovenska“ Dnes sa končí náš seriál, predstavili sme vám minuloročných laureátov. V záverečnej časti sa Mária Babinská pozhovárala s Markom Halom, ktorý v roku 2021 ukončil doktorandské štúdium, teraz pracuje v Ústave aplikovanej biológie Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko minuloroční laureáti študentskej osobnosti Slovenska. Mimochodom absolútnym víťazom sa stal klavirista a dirigent Ladislav Palkovič z Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU v Bratislave, ktorý bol aj naším hosťom v štúdiu. V polovici októbra hlavný organizátor projektu občianske združenia JCI – Slovensko, čiže Junior Chamber International /junior čembr internešnl – Slovakia/ odštartuje nový, už 18.-ty ročník ocenenia.

Autor: Mária Babinská

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame