Dnes budeme hovoriť o rastline, ktorá má názov pohánka jedlá. Ako táto rastlina vyzerá, odkiaľ pochádza a ako ju pestujeme? Richard Šümeghy oslovil profesora Ivana Šalamona, ekológa a biológa z Katedry ekológie Fakulty humanitných a prírodných vied Prešovskej univerzity v Prešove.
Pohánka jedlá I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači. Pohánka jedlá je rastlina, ktorá má bohaté liečivé účinky a dopraje nám aj peknú pleť. Znižuje riziko infarktu, používa sa do zdravých receptov, múka z pohánky je bezlepková a zdravý je aj čaj z pohánkovej vňate.
Pohánka jedlá II.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Pohánku jedlú nám priblížil profesor Ivan Šalamon, ekológ a biológ z Katedry ekológie Fakulty humanitných a prírodných vied Prešovskej univerzity v Prešove, ktorý uverejňuje odborné články na webe Centra vedecko-technických informácií.