Čítanie: vzťah od detstva

Čítanie: vzťah od detstva

Máme marec mesiac knihy a tak sa tento týždeň v rámci cyklu Na vlastné nohy budeme rozprávať či mladí radi čítajú, a aký majú ku knihám vzťah. Najlepšie je začať v rannom detstve, preto je dôležitý prístup rodičov, pretože ak to zanedbajú, nemožno sa čudovať, že v puberte po knihe nesiahnu. Tento diel bude s Mariannou Ďuranovou a Oliverom Orthom a ich hosťami.

Pondelok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Marec je mesiacom knihy a v dnešnej časti cyklu NVN budeme rozoberať čo mladí ľudia aktuálne čítajú. Podmieňujú svoj výber témam, žánrom, alebo zaváži aj počet strán, pripadne autor? S tínedžermi sa rozprávali Marianna Ďuranová a Oliver Orth.

Utorok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Marec je mesiac knihy, no možno mnohí z nás po knihe ani nemusíme siahnuť, pretože ak si otvoríme sociálne siete, vie sa k nám kvalitná literatúra dostať aj prostredníctvom týchto moderných kanálov. O kvalite textov a tvorbe literatúry na sociálnych sieťach sa budeme rozprávať v dnešnom cykle Na vlastné nohy, kde sa s hosťami rozprávali Marianna Ďuranová a Oliver Orth.

Streda Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Keďže máme stále marec - mesiac knihy, tento týždeň v cykle Na vlastné nohy polemizujeme, či mladí ľudia čítajú, či to nie je v dnešnej premodernizovanej dobe prežitok. Môžu motivovať k čítaniu práve influenceri alebo youtuberi, ktorí sú k mladým bližšie? O tom viac už s Mariannou Ďuranovou a Oliverom Orthom.

Štvrtok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V seriáli Na vlastné nohy sme tento týždeň rozoberali, či a čo mladí čítajú. K tomu jednoznačne patrí aj povinná literatúra, a ruku na srdce, nie každého bavila. Aký vzťah k povinnej literatúre majú mladí? To zisťovali Marianna Ďuranová a Oliver Orth.

Piatok Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Toľko o čítaní mladých a na budúci týždeň sa pozrieme na ďalší zaujímavý fenomén medzi mladými ľuďmi - má svoje pozitíva aj nefatíva. Jazyky - niektoré cudzie dnes mladí ovládajú bez problémov. Ale čo s našou slovenčinou? Neupadá náš krásny jazyk? Počúvajte budúci týždeň od pondelka do piatka v tomto čase.

Autor: Marianna Ďuranová, Oliver Orth

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame