V hubách sa naozaj vyzná. Vyhrabe ich často spod lístia, dokonca aj vtedy, keď po nich nie je v lese ani stopy. Raz darmo, Erik Valentovič z Dubovej pri Modre je profesionálny hubár, ktorého milujú aj naši známi šéfkuchári. Pred 6 rokmi založil v tejto obci pod Malými Karpatmi rodinnú firmu, ktorá sa zaoberá výlučne čerstvými druhmi hríbov, húb a lesných plodov a liečivých rastlín. Zašiel za ním Miroslav Würfl.
Profesionálny hubár má prácu po celý rok - 1. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Dnes vám predstavujeme profesionálneho hubára z Dubovej pri Modre, Erika Valentoviča. Na lúkach pod Malými Karpatmi zbiera aj jedlé kvety, suší ich a šéfkuchári ich potom využívajú v gastronómii. Takže práce má veľa po celý rok, nielen počas sezóny. S Erikom Valentovičom, držiteľom viacerých mykologických osvedčení a certifikátov, sa nielen o hubách rozprával Miroslav Würfl...
Profesionálny hubár má prácu po celý rok - 2. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.