Veže a vežičky Bratislavy

Veže a vežičky Bratislavy

Dnes sa na uličky Bratislavy pozrieme z vtáčej perspektívy.

Pri prechádzkach mestom totiž málokedy zdvihneme zrak hore – a je to škoda, pretože naše hlavné mesto sa pýši množstvo veží a vežičiek.

Tento pohľad na mesto na tematickej vychádzke v rámci programu Rande s mestom, ktoré pripravuje Bratislavské kultúrne a informačné stredisko ponúka sprievodca Martin Záni.

Už len pohľad dohora na križovatke Ventúrskej a Prepoštskej ulice, kde sme sa stretli  nás presvedčil, že rôznych druhov veží a vežičiek má naše hlavné mesto naozaj dosť.

212203260913;Suskova;Ulickami;Veze a vezicky I. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Aj keď sa Bratislave nehovorí stovežatá, na prechádzke mestom narazíme na desiatky veží. Najvyššia meria vyše 87 metrov. Najstaršia má až osem storočí a najmladšia len niekoľko desiatok rokov. V niektorých je potrebné zdolávať dlhé schody, v iných nás na vrchol pohodlne prepraví výťah. Mnohé tvoria panorámu mesta a slúžia ako oporné body pri orientácii sa v meste. Navzájom sa odlišujú architektúrou, ale aj využitím. K niektorým sa viažu legendy a iné sa stali symbolom štátnosti.“

Tak takýto úvod k vychádzke Veže a vežičky Bratislavy ponúka sprievodca  a lektor kurzu Bratislavského kultúrneho a informačného strediska Martin Záni.
Pri prechádzke za vežami Bratislavy sme sa tentokrát zamerali najmä na kostoly, na kotrých veže nemôžu chýbať...

Veže a vežičky Bratislavy II. Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak nezabudnite sa na prechádzkach mestom pozerať aj hore...

A možno si vybrať aj z ponuky turistických sprievodcov Bratislavského kultúrneho a informačného strediska, ktorí naozaj ponúkajú neobyčajné pohľady na známe miesta nášho hlavného mesta.

Autor: Tatiana Šušková, Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame