Bratislavské mýty a legendy

Bratislavské mýty a legendy

Každé mesto má svoje legendy, miesta alebo budovy, kde ožívajú tajomné príbehy plné duchov, čertov, mladých diev, bielych či čiernych paní či tajomných mníchov.
A v Bratislave ich vďaka množstvu historických pamiatok a budov nájdeme naozaj neúrekom.
Chcete mať aj v horúcom lete na tele zimomriavky? Tak sa s nami vyberte po uličkách starého mesta po stopách Mýtov a legiend Bratislavy, ktoré pre nás pripravila sprievodkyňa cestovného ruchu Ľuba Solanová.

Bratislavské mýty a legendy - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na potulkách uličkami Bratislavy pokračujeme v objavovaní neviditeľných bytostí, ktoré sa v nich pohybujú. Sprievodkyňa cestovného ruchu Ľuba Solanová na jednej zo svojich tematických prechádzok Mýty a legendy Bratislavy predstavuje notoricky známe miesta mesta z nových perspektív a ponúka nám známe aj nepoznané zákutia a ich príbehy. Zoznámme sa s ďalším.

Bratislavské mýty a legendy - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V ústrednej piesni seriálu Juraja Jakubiska Teta vtedy ešte Darinka Rolincová spieva aj -  Zakričím všetkým strašidlám - prídem aj zajtra na váš flám. A pretože zaujímavých a príbehov plných tajomných bytosti spájajúcich sa s uličkami starého mesta je naozaj veľa, niektoré z nich vám ponúkneme v Panoráme Rádia Regina aj o týždeň.

Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame