Mýty a legendy Bratislavy 2

Mýty a legendy Bratislavy 2

Každé mesto má svoje legendy, miesta alebo budovy, v ktorých ožívajú tajomné príbehy plné duchov, čertov, mladých diev, bielych či čiernych paní či tajomných mníchov... A v Bratislave ich vďaka množstvu historických pamiatok a budov nájdeme naozaj neúrekom. Dnes sa za niektorými z nich vyberieme spolu so sprievodkyňou cestovného ruchu Ľubou Solanovou, ktorá v uličkách starého mesta na pripravila prehliadku Mýty a legendy Bratislavy.

Mýty a legendy Bratislavy - I. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na potulkách uličkami Bratislavy pokračujeme v objavovaní neviditeľných bytostí, ktoré sa v nich pohybujú. Sprievodkyňa cestovného ruchu Ľuba Solanová na jednej zo svojich tematických prechádzok Mýty a legendy Bratislavy predstavuje notoricky známe miesta mesta z nových perspektív a ponúka nám známe aj nepoznané zákutia a ich príbehy. Zoznámme sa s ďalšími, ktoré sme našli pri historických budovách nachádzajúcich sa na Hlavnom námestí, ktoré je centrálnym námestím Starého mesta.

Mýty a legendy Bratislavy - II. časť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

A pretože zaujímavých a príbehov plných tajomných bytosti spájajúcich sa s uličkami starého mesta je naozaj veľa, niektoré z nich vám určite ponúkneme v Panoráme Rádia Regina aj niekedy nabudúce.

Autor: Tatiana Šušková

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame