V odraze vody: Veľké Uherce

V odraze vody: Veľké Uherce

Vodná nádrž Veľké Uherce, nad obcou Veľké Uherce a pod rekreačnou oblasťou Poždol, patrí medzi lokality, ktoré v minulosti vyhľadávali ľudia zo širokého okolia. Pred pár rokmi bola priehrada vypustená, čo spôsobilo pokles návštevnosti. Dnes opäť ľudia začínajú vyhľadávať toto čarovné miesto. Lukáš Števík oslovil hlavného hospodára z miestnej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu Partizánske. Hovorí Ľuboš Šútora. 

V odraze vody: Veľké Uherce 1 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Dnes sme v Odrazoch vody zavítali na priehradu do Veľkých Uheriec, ktorá slúži obyvateľom širokého okolia na oddych a trávenie voľného času. Vodná nádrž je veľká 25 hektárov, dlhá je viac ako 700 metrov a široká 300 metrov. Lukáš Števík sa rozpráva Ľubošom Šútorom zo Slovenského rybárskeho zväzu.

V odraze vody: Veľké Uherce 2 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Vodná nádrž Veľké Uherce je obklopená horami, čo dodáva tomuto miestu silnú atmosféru. Z hrádze majú návštevníci možnosť vidieť obec ako na dlani, ale napríklad aj tajomnú trebíčsku Vrchhoru a mnoho iného. Určite pri vašej ceste, napríklad od Zlatých Moraviec smerom na Partizánske, si spravte krátku zastávku a načerpajte tu novú energiu.



 

Autor: Lukáš Števík; Ilustr. foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame