Sladké Tiramisu

Sladké Tiramisu

Každého z nás prepadne z času na čas chuť na sladké. Aj preto hľadáme v kuchárskych knihách, v starých rodinných receptoch či na internete lahôdky, ktoré by uspokojili naše sladké chúťky. A ak je medzi nimi taká, ktorá nás nestojí veľa času a nevyžaduje najvyššie kuchárske majstrovstvo, tak väčšinou nezaváhame. Presne taký bude aj dnešný recept. Jeho základ tvorí čerstvý syr pochádzajúci z talianskej Lombardie, ktorý  sa dnes teší obľube na celom svete. V Kulináriu ho využila mladá, ale už skúsená foodblogerka  Jana Malaga, ktorú oslovila Hana Michalčíková.  

Sladké Tiramisu Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na dnešnú sladkú pochúťku Tiramisu potrebujeme: 5 vajec, 100g hnedého cukru, 500g syru mascarpone, kávu, dlhé piškóty a mandľový likér. Postupujeme nasledovne: z vajíčok oddelíme žĺtky od bielkov. Do väčšej misy dáme 5 žĺtkov, bielky si odložíme bokom na sneh. Do žĺtkov pridáme 100 g cukru a miešame tak dlho, až nám z toho vznikne hladká spenená masa. Pridáme syr mascarpone a poriadne premiešame. Vyšľaháme bielky na tuhý sneh a vmiešame ich do krému. Pripravíme si väčšiu sklenenú misu, na spodok dáme 3 až 4 lyžice krému a navrch poukladáme prvú vrstvu piškót namočených do kávy a mandľového likéru. Na to znovu vrstvíme krém a postup opakujeme. Malo by nám to vyjsť na dve vrstvy piškót a dve vrstvy krému. Končíme krémom, ktorý posypeme kakaom a dáme odležať do chladničky.
Zajtra nám foodblogerka Jana Malaga ponúkne recept na Lahodnú zapekanú tresku.

Autorka: Hana Michalčíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame