Pečená hliva

Pečená hliva

V piatok možno uvažuje o tom, že pozvete priateľov či známych na chalupu a budete grilovať. Jeden taký recept, navyše ľahký a zdravý, ponúkajú Daša Ostertágová a Beáta Repíková.   

Pečená hliva Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Potrebujeme
500 g trsu hlivy, 2 menšie cibule, 6 strúčikov cesnaku,  4-6 plátkov masla, 2 - 3 polievkové lyžice olivového oleja, podľa chuti mleté čierne korenie, kari korenie, čili paprička, bylinková soľ, ľubovoľná zelená vňať


Ako na to
Trs hlivy pod tečúcou vodou dôkladne umyjeme, z očisteného trsu hlivy odkrojíme hrubšie stonky. Klobúčiky pozdĺž rebier natrháme na malé kúsky, osušíme a spolu s plátkami očisteného cesnaku (cesnak nelisujeme) a krúžkami očistenej cibule uložíme na menší maslom vymastený plech, alebo na gril. Ak hlivu pečieme v pekáčiku v rúre, povrch zmesi pokvapkáme olejom, posypeme korením, mierne pomiešame a vložíme do vopred na 200 °C  predhriatej rúry približne pečieme asi 25 minút. 10 minút pred dopečením položíme na povrch hlivy kúsky masla a pred podávaním posypeme posekanou zelenou vňaťou. Podávame s opečenými hriankami či zemiakovými hranolčekmi, kečupom, tatárskou omáčkou alebo kokosovou majonézou a nakladanými uhorkami

Dobrá rada: recept je vhodný na grilovanie, pri príprave občerstvenia na chalupe či na turistickej túre.

Autorka: Beáta Repíková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame