Tomáš Hakl pripraví denne niekoľko desiatok, ba až stoviek parených buchiet a napriek tomu, že je vyštudovaný geodet, práca v kuchyni mu ide od ruky. Tento týždeň sme sa preto s ním pustili v Kulináriu do prípravy parených buchiet a Tatianu Šuškovú zaujímalo, čím plnené buchty mu chutia najviac:
Slivkové parené buchty Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.
Už sa vám zbiehajú slinky? Tak ako pripraviť slivkové parené buchty:
Recept na cesto sme vám ponúkli v pondelok a nájdete ho na webe Rádia Regina.
Na naplnenie cesta stačí len slivkový lekvár. Najlepšie kúpiť priamo od farmára alebo poprosiť babičku či maminu. No a v júli si môžete spraviť vlastný. Najlepšie je použiť hustý lekvár, aby náplň z buchty pri uzatváraní nevytiekla von. Posýpku môžeme použiť tradičnú ako, mak, orechy ale zaujímavá chuť je aj s nastrúhaným kokosom. Zalejeme tradičným roztopeným maslom z panvice.
Zajtra budeme opäť tradiční nielen buchtami, ale aj plnkou. Ponúkneme vám totiž buchty s bryndzovou náplňou.