V kuchyni Rádia Regina

V kuchyni Rádia Regina

Tak Štedrý večer už máme za sebou, ale čakajú nás ďalšie sviatočné dni plné rodinných stretnutí, osláv, oddychu, ale aj dobrého jedla. A to nechýba ani v kuchyniach ľudí, ktorí pre Vás v Rádiu Regina pripravujú po celý rok, veríme, že zaujímavý program. A preto sme sa rozhodli tento týždeň nahliadnuť do ich sviatočných kuchýň. Dnes nás do tej svojej pozval Miro Würfl a Tatiana Šušková zaujímalo, či býva počas sviatkov aj toho dobrého prejedený:  

Miroslav Würfl Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Regiňáci vás tento týždeň nielen pozvú do svojich sviatočných domácností,
ale ponúknu vám v Kulináriu aj obľúbený recept na jedlo, ktoré nesmie chýbať na novoročnom stole. So zostavovaním sviatočného menu začne práve Miroslav Würfl a bude to  recept na hubovú polievku.  

Počas roka klopeme na dvere vašich domácností, aby sme poslucháčom priniesli výnimočné životné osudy, zaujímavé príhody, či užitočné informácie. Tento týždeň sme vo sviatočnom období zaklopali na dvere samotných „regiňákov“, aby sme zistili ako prežívajú tieto dni a čo dobré kuchtia vo svojich kuchyniach. Martina Švirlochová pozvala Tatianu Šuškovú nie do svojej domácnosti v Bratislave, ale ku svojim rodičom do Kardošovej viesky.
A možno si pamätáte, že aj ona bola pred vydajom Kardošová: 

Martina Švirlochová Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Pekné želanie, čo poviete? A pri súdržnej rodine ľahko splniteľné. A čo nesmie chýbať u Kardošovcov z Kardošovej viesky na novoročnom stole? Martina Kardošová – dnes už Švirlochová, nám dnes po jedenástej hodine ponúkne recept na vynikajúci novoročný zemiakový šalát. 

Pozvete, nás ďalej? Pýtame sa tento týždeň našich kolegov, aby sme vám priniesli kus sviatočnej atmosféry aj zo samotnej kuchyne Rádia Regina. Tatiane Šuškovej dnes otvorila Vierka Horáková. A pretože Vierka je vychýrená kuchárka zaujímalo ju, či sú sviatky u nich doma aj časom tak trochu nestriedmeho hodovania? 

Vierka Horáková Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Tak to bol pohľad do sviatočnej domácnosti Vierky Horákovej. Ako kuchárka je známa tým, že dáva prednosť lokálnym a farmárskym výrobkom a presne z takých pripravíme po jedenástej hodine v Kulináriu klasickú novoročnú kapustnicu

Aj keď máme už vianočné sviatky za sebou, sviatočná atmosféra sa nevytráca, pretože nás čakajú oslavy konca roka. Tento rok sme sa rozhodli na sklonku roka navštíviť domácnosti „regiňákov“ a zistiť ako prežívajú Vianoce a Nový rok a čo vonia v ich kuchyniach?
Dnes Tatianu Šuškovú pozvala ku sebe domov Hanka Michalčíková:  

Hanka Michalčíková Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Na silvestrovskom a novoročnom stole u Michalčíkovcov nesmie chýbať práve slané pečivo.
A v Hanka nám dnes v Kulináriu po jedenástej hodine ponúkne recept na túto slanú pochúťku.

Dnes naposledy nahliadneme do kuchyne „regiňákov“, aby sme zistili ako prežívajú najkrajšie sviatky roka, ako vítajú začiatok toho nového, ale najmä, čo u nich v kuchyni vonia. Tatiana Šušková s Michalom Hercegom spomínajú na Vianoce a tešia sa na Silvestra. Aj keď v kuchyni sa zvŕta niekto iný: 

Michal Herceg Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

V kruhu rodiny, či priateľov. Doma, či na horách... Ako prežiť koniec roka, závisí len od vkusu a možností každého z nás. A či už bude Michal na Silvestra doma alebo nie, na stole Hercegovcov určite nebudú chýbať kokosoví ježkovia. A práve tento recept dnes po jedenástej hodine v Kulináriu Rádia Regina uzatvorí sviatočné novoročné menu, ktoré pre vás na záver roka zostavili samotní „regiňáci“.


Autorka: Tatiana Šušková; Ilustr. foto: Pixabay

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame